dilluns, 16 de maig del 2011

Ibon Zugasti guanya la Cursa Ciclista del Llobregat

Ahir 15 de maig s'ha disputat la 30a edició de la Cursa Ciclista del Llobregat sota l'organització del Club Ciclista Sant Boi que, per segon any consecutiu, ha tingut la sortida a la Pobla de Lillet, molt a prop del naixement del riu Llobregat, i que, com sempre, ha tingut l'arribada a la població de Sant Boi. En total, 164 kms que han recorregut un total de 80 corredors de les categories Elit, Sots23, Sèniors i Master30.
S'ha donat la sortida a les 9 del matí des de la Pobla de Lillet i de bon inici s'ha format una fuga d'11 corredors que ha mantingut un marge al voltant dels 50 segons i que de mica en mica ha anat perdent unitats, fins arribar a l'inici del darrer coll, l'alt d'Ullastrell, amb un mínim avantatge sobre el pilot que els ha neutralitzat els darrers 4 components de l'escapada en les primeres rampes. En aquest moment la cursa ha canviat totalment i abans de coronar s'ha format un trio amb l' Ibon Zugasti (Vitaldent), Jordi Cervantes (CJAM) i Albert Ebri (Renault Olot), que han aconseguit obrir forat i ampliar-lo fins arribar al avantatge final de 2:46 sobre el pilot.
Ja a Sant Boi, s'han estudiat fins que a falta de 300 metres de l'arribada han iniciat l'esprint; Ebri ha sigut el primer en abandonar la lluita i Zugasti i Cervantes han mantingut un emocionant frec a frec fins a la mateixa línia d'arribada, on Zugasti s'ha imposat per una bicicleta de marge. El Club Ciclista Sant Boi està molt satisfet tant amb el desenvolupament de la cursa, on els corredors han donat espectacle des del primer kilòmetre, com amb la resposta del públic, que ha sortit als pobles a veure el pas de la cursa i ha omplert l'arribada al carrer Pau Claris de Sant Boi.

Nota: CC Sant Boi