dilluns, 27 de juny del 2011

Gran victòria de Sergi Escobar a Perafort

Sergi Escobar, de l'equip Vitaldent-Val d'Aran, s'ha imposat avui diumenge al Gran Premi Sant Pere-Memorial Ramon Falcó de Perafort (Tarragona), on ha arribat en solitari després de desempallegar-se dels seus tres companys d'escapada en els darrers 10 km.
L'escapada bona s'ha gestat al voltant del km 45 de cursa, amb la presència de 5 corredors: Escobar i Zugasti (Vitaldent), Juan de Dios González (Inverse-Ajuntament de Lleida), Guillem Muñoz (Pocara Joiers) i Eduard Prades (Ajuntament de Tarragona). Al cap de pocs quilòmetres, la fuga perdia González, que no ha pogut aguantar el ritme dels altres escapats. Darrere, a 2'30", s'ha format un grup perseguidor integrat per homes d'UPV-Bancaja (entre els quals el lleidatà Fran Gironés), Juande i dos components més del Vitaldent, Betalú i Prades, entre d'altres. El gran grup perdia ja més de 4 minuts, i per tant la cursa es jugaria entre els quatre primers escapats.
A 10 km del final Escobar ha demarrat amb totes les seves forces, mentre Zugasti guardava l'esquena del seu company d'equip contrarestant les reaccions dels altres dos integrants de la fuga (Muñoz i Prades). Finalment Escobar ha entrat en solitari a la línia d'arribada de Perafort, on Eduard Prades ha estat segon a gairebé un minut i Zugasti s'ha classificat tercer amb el mateix temps.
El Vitaldent-Val d'Aran, a més, ha assolit el triomf en la classificació per equips en aconseguir situar quatre dels seus components entre els deu primers. El seu corredor Alejandro López ha estat el primer sub-21 i el lleidatà Fran Gironés (UPV-Bancaja) ha guanyat en la categoria de sub-23.

Crònica: Sergi Hernando (director esportiu del Vitaldent-Val d'Aran)